In memoriam Frans van Schriek

Afgelopen week bereikte ons het droevige bericht dat Frans van Schriek plotseling is overleden.

Frans was in de periode van 2005 tot 2010 penningmeester van onze vereniging.In deze periode heeft Frans er mede voor gezorgd dat onze vereniging financieel gezond was en bleef. Hij was een stille kracht in het bestuur, die de financiële zaken goed op orde had.

Mijn persoonlijke herinnering aan Frans is echter het eerste jeugdleidersweekend. Dat werd georganiseerd in de wei van Frans, toen nog aan de Langeboomsestraat. Theo van Uum woonde toen nog bij Frans in en regelde dat wij daar konden kamperen. Toen de politie polshoogte kwam nemen en constateerde dat er geen vergunning was, zorgde Frans ervoor dat het bij een gesprekje bleef!

Frans heeft onze vereniging altijd een warm hart toegedragen en was ook een trouwe bezoeker van onze kaartavonden. Daar werd dan nog ouderwets om centen gekaart en ging het vooral om het gezellig samenzijn.

Wij wensen Albertien en de overige familieleden heel veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Voorzitter vv Montferland