Koninklijke onderscheiding Pascal Kamperman

Gelukkig is er deze week ook nog heuglijk nieuws: het heeft Zijne Majesteit behaagd om Pascal Kamperman te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau!

Pascal is al sinds 1977 lid van onze vereniging en wij zijn ontzettend trots en vereerd dat er (weer) een lid van onze vereniging koninklijk is onderscheiden.
Pascal heeft zich de afgelopen jaren nadrukkelijk ingezet om onder andere de samenwerking en de latere fusie tussen vv Zeddam en Sint Joris tot een succes te maken. Hij heeft ons zeer geholpen in alle contacten met de KNVB, maar ook in het onderlinge proces, als het even wat stroever verliep.

Pascal is iemand die het verenigingsleven en samenwerking hoog in het vaandel heeft staan. Niet alleen de voetbalvereniging heeft daar van mogen genieten: de carnavalsvereniging, de schutterij, ’t Gilde en niet te vergeten de projecten Scholder an Scholder en Achterhoek in Beweging.

Ik heb tijdens zijn 40-jarig jubileum bij de voetbalvereniging de eer gehad hem te mogen huldigen. En stuk uit die toespraak typeert Pascal en wil ik jullie niet onthouden:
Pascal is een “mensen” mens en vrijwilliger pur sang. Zijn overtuiging is het, dat je door te verbinden tussen verenigingen, een dorp leefbaar kunt houden. En daarbij gaat hij zelf voorop en geeft het goede voorbeeld. Bij de schutterij, bij de voetbalvereniging, bij de carnavalsvereniging en bij ’t Gilde. En niet door alleen maar vrijwilliger te zijn, nee, juist om het verschil te maken. En overal met 200% inzet en enthousiasme (tot wanhoop van Elke..)
Maar ook professioneel, bij de KNVB, draag jij dit uit: kijk maar naar het project “Scholder an Scholder”, wat volledig op het conto van Pascal komt en wat fantastische resultaten heeft opgeleverd. En landelijke bekendheid!
Types als Pascal vind je veel te weinig in verenigingsland. Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan, maar zonder iemand als Pascal heeft een vereniging geen toekomst.

Ik ben trots om jou te kennen en tot mijn beste vrienden te mogen rekenen. Heb veel van je geleerd op het bestuurlijk vlak en hoop daar een beetje van in de praktijk te kunnen brengen. Ik hoop dat je nog lang aan onze vereniging verbonden blijft en dat we met z’n allen jou kunnen helpen in het realiseren van je motto: verbinden door samen te werken, want: alles zelf doen is optellen, samenwerken is vermenigvuldigen!

Dit jaar was het ook precies 10 jaar geleden, dat zijn vader George koninklijk werd onderscheiden. Waar zou Pascal dat van hebben….

Namens het bestuur, nogmaals van harte gefeliciteerd!